Friday, February 19, 2010

2 cara mudah untuk meningkatkan traffic ke blog anda
















ok2 i tau i tak beberapa pandai.
yang i cakap ni pun entah boleh pakai ke tak.
hehe.
tapi i just nak berkongsi dengan u all semua,pengetahuan yang seciput i.
dalam 3 hari i start blogging, 30++ orang sudi follow blog i.
thanks :))

so i just nak kongsi 2 cara je.

cara pertama ialah menggunakan servis ping.
geng2 blogger sekalian memang ping dekat situ kan.
tapi banyak lagi web lain yang menyediakan servis ping blog secara free.
just pergi ke search engine and type word like "ping my blog" or "pingler"
mesti ade.

cara kedua ialah cari blog yang popular cam gaban angkasa.
yang trafficnya hari2 mencecah 4 juta.
ok2 tipu.
yang trafficnya ribu riban juga lah.
cari beberapa popular blog or page dan tinggalkan komen anda di situ.
sebab dengan cara ni, ramai yang akan lihat link anda.
tapi comment kenalah cantik dan unik.
jangan terlalu simple dan klise

ok itu je yang i nak kongsi dengan semua hari ni.
minta maaf la.tak seberapa pun.
hanya nak berkongsi.
hee.

eh ha 1 lagi tip.kalau u all ade idea banyak sangat, jangan post banyak2 entry dalam jam yang sama. nanti unique visitor tak dikira.i rase la.sebab unique visitor direset setiap 1 jam.
( berdasarkan pengetahuan 3 hari join nuff.hee.sorry kalau salah)

anyway, thanks to all yang follow and view my page

:))

16 comments:

  1. suka ayat " ok2 i tau i tak beberapa pandai.
    yang i cakap ni pun entah boleh pakai ke tak.
    hehe." heheh betul jugak tue.. tapi kalau website ping itu untuk ape ye? nak tarik visitor ke webiste kite eh? bagus2 tips yg bagus nie...

    ReplyDelete
  2. tips yang sangat berguna juga ni..thanks miera sudi kongsi dengan semua.

    ReplyDelete
  3. johari:
    haah joe.try la :p

    sendra:
    same2 :)

    ReplyDelete
  4. wow, tips yg menarik dan simple tp bukan pimple...huhuhuhuhuhu..dah ckp la huhuhu tu...

    ReplyDelete
  5. armyrule:
    simple dan single.muahaaha.eh dah mengarut

    ReplyDelete
  6. 3 Ari?
    bia btol..
    amainy folowr,klau sbln xtau la dh bpe..

    coment mine 2 k?

    wanameer.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. walaa
    3 hari dah bleh kongsi
    camni la baru blogger sejati
    berkongsi rahsie
    ;)

    teruskan mencari garfunya

    ReplyDelete
  8. lagi satu
    mungkin entry ni membantu
    susah ooh verification tu
    ;(

    http://joegrimjow.blogspot.com/2010/02/newbie-baca-kalau-anda-baru-seminggu.html

    ReplyDelete
  9. agree with ur points dear, great tips! :)

    ReplyDelete
  10. So..bolehla cube tinggalkan komen kat sini.Blog ni pun da puluar..^^

    kreatif tak komen nih?lol..=p

    papepun , blog ini cool.

    ReplyDelete
  11. joe:
    thanks! da buat

    ween:
    terima kasih

    hafizd:
    :))

    jarijujur:
    boleh2.thanks :)

    ReplyDelete
  12. lagi satu, kalau nak ping tu, ping la mase agak2 tyme org tgh rmai online...
    kalo ping kul 2-3 pagi, nnt ping kite tu dh kene potong (mcm potong kete tuh) ngn org lain punye...
    rsenye la.. sbb slalu kalo i ping tyme org tido, mmg x ramai yg singgah blog i..

    ReplyDelete
  13. tips yang memberangsangkan....
    akan aku guna pakai.....

    thanks....

    ReplyDelete
  14. wow!!
    thnx for the info babeee...
    u ni cun aa..
    jgn tak jenguk bloggy i...
    lalalalalala

    ReplyDelete