Sunday, February 28, 2010

u're like a magnet














u're like a magnet.
keep pulling me nearer to you.
even though i don't want to.
i just can't help it.
please.
please stop it.
but i guess u can't.
because that is your nature.
a stupid ugly magnet.



.little diary 6.
.miera.

Saturday, February 27, 2010

man city 4 - 2 chelsea

man city telah melakukan huge favour bagi musuh tradisinya man utd.
terima kasih carlos teves.
i lap u.
muahahahha.
ape2 pun, chelsea memang gempak walaupun 9 orang still boleh serang gile babi.
cuak plak i.
hee.
man utd jangan wat gila plak kalah sok.
kalau kalah, memang i break dengan rooney.
benci!
hehe.

esok adalah perlawanan akhir carling cup yang menemukan man utd dan aston villa.
walaupun ia hanya cup bodoh,
hey ia tetap trofi ok.
hee.
go man utd!
:))

Friday, February 26, 2010

dah jumpa dah :))




















mr zam (i pinjam gambar ye mr zam :) )


pada kira-kira pukul 4.30 pagi i telah menjumpai orangnya.
follower blog i yang ke 100 :))
dan dia adalah mr zam
weeeee~~
thanks :p
and thanks to all yang dah follow i sebelum ni.
Insya-Allah i akan go through all my followers' blog just to appreciate u all :))

ok2.
seperi yang dijanjikan i akan buat sedikit review pasal blog mr zam.
hehe.
i dah lawat tadi,i dah go through all the posts.
and i rase blog ini adalah blog yang sangat lengkap.
i ulang ye, sangat2 lengkap.
blog mr zam mempunyai pelbagai variasi label yang menarik,
seperti resepi, laugh, love, motivation, games, islamic, kesihatan, chord guitar(i like!),graphic, software,music, movies dan lain-lain lagi.
bukan sekadar mahu memuji but personally, saya memang suka blog beliau! :))
postnya pun bukan calang-calang.

contohnya untuk post2 yang islamic,
post2 nya adalah sangat2 terperinci serta reliable.
mr zam memuatkan juga pelbagai hadis sebagai sokongan.
i respect lah, memang post2 tu berkualiti :))

untuk label lawak pula,
post2 nya memang lawak kot!
benci i bace.saket perut.hahaha.
post yang ni terutamanya.
haha.

mr zam juga memuatkan label motivasi,
yang i rase sangat berinformasi.
dari segi hubungan,lelaki perempuan,persahabatan dan tips lain :)

untuk label chord2 tu i harap mr zam boleh post banyak lagi sebab i memang suke ;)


banyak lagi post2 lain yang u all kene lihat sendiri.
memang berbaloi u all follow mamat ni :p
jadi to all, i rekemenkan blog mr zam untuk u all usha.
not because he is my number 100.
but simply because his blog deserve recognition :)

thanks again.

jadi kekasih number 100 saya :))

















angka follower sudah menghampiri 100 setelah 10 hari berblogging.
seperti yang dijanjikan,saya akan membuat sesuatu bagi follower yang ke 100.
dan ia adalah tiket percutian ke Zimababwe.muahahaha.
takde lah.
saya akan membuat review blog follower saya yang ke 100 :))
saya akan menulis mengenai blog dia dan mempromosikan nya :))

terima kasih buat semua yang menyokong saya *wink* ;)

saya suka lelaki seperti berikut (little diary 5)

yang tidak terlalu hensem, in fact saya lebih suka lelaki yang jenis serabai dan selamba, tidak terlalu control hensem.

yang memandang mata saya, instead of my lips or my boobies.

yang berusaha keras untuk menyayangi saya.

yang pandai. (saya tidak tahu mengapa saya sangat tertarik dengan lelaki yang pandai)

yang kelakar nak mampus. saya suka ketawa, jadi saya rasa ianya perlu. ok tidak perlu mampus pun tak ape.haha.

yang suka berpuisi, bukan ayat manis je lebih.

yang romantik, bukan yang suke romen-romen.

yang penuh misteri (lagi 1 tidak tahu mengapa)

Thursday, February 25, 2010

2 pekerjaan yang lebih berkuasa daripada president

2 jenis pekerjaan yang simple tetapi orang2 besar harus mengikut katanya, even president pun kene ikut arahannya.

first ialah barber.
kalau dah barber kata tunduk,terpakse tunduk.
kalau suruh suruh teleng kiri,kena jugak ikut.

second, photographer.
lagi la boleh suruh posing macam mane macam mane pun.
kalau tak ikut, nanti gamba tak lawa.
hee

gadis seksi





















Di fakulti i semua perempuan2 adalah hot stuff ok.
semua pakai nak palingg gempak je.
i pun hairan.
nak pegi kelas je kot.
melaram macam nak pegi kawin.
haha.
berbalik pada tajuk di atas.
i tengok rata-rata gadis sekarang cuba menyeksikan (ade ke ayat cmni) diri mereka dengan berpakaian daring atau gila babi tak cukup kain.
tak pun yang ketat, sendat hingga membuat lelaki terbeliak.
tak payah tengok luar.
buat kajian kat fakulti i pun dah cukup.
mereka menganggap bahawa terdedah tubuh badan itu adalah seksi.
yang terjojol2 itu adalah seksi.
please.
u look like a bitch ok.
bagi i seksi tu tak semestinya kena berpakaian terdedah.
pakai tudung pun bagi i boleh nampak seksi.
seksi dari segi penampilan.
seksi dari segi bagaimana seseorang itu membawa dirinya.
bagaimana cara dia bercakap.
cara dia bergaul.
dan banyak lagi.
so please.
jangan la berpakaian seperti mahu pergi berjemur di tepi pantai.
itu bukan seksi,
itu murahan.

Tuesday, February 23, 2010

saye adalah transformer

saya percaya,
kadang-kala kita kena ubah sedikit perangai kita in order to please some one or others.
ubah dari menjadi diri kita sebenar,
kepada menjadi sedikit bukan kita.
not from worst to better.
nor from better to worst.
its just simply a change of attitude in order to make someone happy.
walaupun ianya bukan diri kita yang sebenar,
hey ia perlu.
jujur cakap,kita tak boleh jadi diri sendiri setiap masa.
hipokrit itu memang tidak lari.

kerana kadang-kala,
ada aspek dalam diri sendiri tu tak beberapa diterima umum.

contohnya saya suka korek hidung.
ini menjadi tabiat.
itu adalah diri saya sebenar.
jadi saya terpaksa ubah perangai ini untuk diterima umum.
faham tak.
ok contoh je tau.
saya mane ade suka buat camtu.
gilo apo.
haha.

tapi tu la.

contoh yang lebih senonoh,
seorang lelaki ini adalah simple.
cara dan gayanya adalah simple.
itu adalah dirinya sebenar.
ketika menyambut hari jadi kekasihnya,
lelaki ini lebih suka menyambut secara biasa.
itu yang membuat dia selesa.
tetapi kadang-kala dia juga menyambutnya dengan gempak,
seperti mengadakan surprise gathering or something.
jadi, walaupun itu bukan dirinya sebenar,
lelaki itu smart enough to know that sometimes kita kena break our own habit just simply to make others we love, happy.

contoh lain,
ketika pergi interview,
jika kita adalah jenis yang jenis tidak mengetahui perkembangan semasa,
time ni la kita berusaha bersungguh2 untuk cuba mengetahui isu2 semasa.
sekali lagi,
walaupun itu bukan our true self,
it is needed.
we need to show the best criteria to the company,
even if we are not it.

thats all

:)))

mencari follower yang ke 100

ok all.masuk hari ni genap seminggu i join blogging.
thanks to all yang ajar i selok belok dunia blog ni :))
saye hargai semua yang sudi mengajar saye yang terkedek2 ni.
maklumlah,tak tau pape.
asek tanye orang je keje.
huhu.
kepade yang bengang kalau i banyak sangat tanya tu minta maaf :D
best jugak blogging ni.
macam2 boleh belajar.
macam2 jenis orang ade.
berbeza dengan facebook.
blog ada kelebihan sendiri.
terima kasih juga kepada geng blogger *wink wink

itu sahaja :)

oh ya, i sedang menanti follower ke 100.
siapakah yang bertuah :))

i never violate laws.the laws itself is a violation

ade 3 orang sekawan.
2 lelaki dan seorang perempuan.
ali, ahmad dan kiah.
mereka sangat rapat dan selalu bertiga ke mana2.
pastu mesti dah boleh agak kan ape berlaku.
macam drama.
tapi kisah benar.
ali dan ahmad secara tidak langsung menyukai kiah.
tetapi kedua mereka tidak melakukan apa2 langkah kerana mahu menjaga hati masing2.
kiah padahal suka ali.
si kiah pun terkontang kanting la.
sampai sudah begitu rupa.
mereka tetap berkawan seperti biasa.
sampai ke hari ini.

*apabila kita cuba menjaga hati seseorang, kadang-kala hati yang lain akan terguris. hati sendiri lagilah,jangan cerita.itu yang dinamakan pengorbanan.

Monday, February 22, 2010

i tak pilih side, i tak pilih kawan.kelebihan lelaki













ok sekarang ade sebuah pergaduhan berlaku dalam kelas i.
alah perempuan standard la sikit2 gaduh.
i pun tak paham.
yang bencinye, i memang ok dengan sume orang dalam kelas tu.
i bukan jenis pilih kawan, dengan sume orang i cool.
tapi skang dah macam sial plak i rase bila ade 2 sides ni bergaduh.
i rase macam pelik bile bercakap dengan both sides sedangkan mereka tak bercakap sesama sendiri.
skang macam nak kene pilih side la pulak.
hadusss.
macam nak main dam.
i senang je.
i kawan dengan semua orang.
i memang takkan choose side.
lu orang nak gaduh tu hal lu orang.
gua maintain je beb.
nak pape cari la i.
i boleh jadi orang tengah untuk berdamai.
upah rm50 sejam.
haha.

perempuan memang gemar bergaduh. sighh~
1 kelebihan lelaki la, mereka jenis tak kisah sesama member.
i salute.
k itu je la nak puji lelaki.
tak leh lebih2.
haha.

Sunday, February 21, 2010

salahkah gadis seperti saya menjadi fanatic bola










*mamat terhensem di cakerawala*










salah kah :'(
itu la yang sering dihadapi oleh saya apabila melepakkan diri di kedai mamak bersama member2 lelaki yang lain menonton bola.
orang akan memandang pelik terhadap saya seolah-olah saya acah2 minat bola.
ape, perempuan tak boleh tengok bola ke.
ni yang nak marah ni.
(muka serious dan bengis habis)

honestly, saya tak tahu kenapa saya fanatic sangat.
kadang2 mengalahkan member lelaki yang lain.
team saya sudah tentulah man utd :))
bukan sebab mereka hebat(walaupun memang hebat)
tetapi sejak dari zaman sekolah lagi dah support dorang.
zaman2 keane.

tapi tolonglah jangan memandang sinis terhadap gadis seperti saya.
huaaaaaaaa :'(
tolong jangan memandang aneh dan melabelkan saya acah2 minat bola.

top 10 site yang paling digemari rakyat Malaysia, nasib baik red tube jauh.haha

ok tadi i saje2 search top sites di Malaysia sekadar untuk menganalisa rakyat Malaysia ini sebenarnya suka surf apa dekat internet.
assumption awal saya mengatakan bahawa laman porn mestilah busuk2 pun top 30.
jangkaan saya meleset apabila tiada laman lucah langsung di senarai 50 teratas.
phewww~
so kira rakyat Malaysia ni kira takde lah tahap sangat pasal porn.
pandangan awal saya telah di alter sedikit selepas melihat statistik tersebut.
anyway ini top 10 site di Malaysia

1.facebook
ini telah menjadi kegilaan remaja di Malaysia sekarang.
budak darjah 1 pun dah ade fesbuk.gila lah

2.google
pakcik google pun kalah dengan fesbuk.tak sangke jugak.

3.yahoo
search engine yang popular.personally i suka lagi guna yahoo uk.

4.google lagi

5.youtube
laman video yang memuatkan pelbagai jenis video.
kadang2 boleh tak tido malam usha video2 kat situ.

6.blogger
cayalah blogger! :))

7.live.com

8.wikipedia.
laman wajib bagi mereka yang membuat assignment.muahahahaha

9.MSN

10.myspace.
alah,tak ketinggalan.boo~hehe.

oh ya,ini top 3 site porn yang tersenarai di kalangan kaki-kaki surfing di Malaysia

55. tube 8
63. redtube
78.megaporn

not bad kan.

:))

for those yang suka bermekap

julia's make up box

i bump into this at facebook.
i think its quite interesting.
hope u all like it ;))

Saturday, February 20, 2010

Paramore oh paramore, silalah datang Malaysia




















haihhhhhhhhhhhhhhhhh..
terasa sangat terkilan apabila hayley dan rakan-rakannya membuat lawak kejam.
mereka akan melawat Singapore bulan March ini.
kenapa lah tak datang Malaysia terus.
huaaaaaaaaaaaaaaa.

siapa yang kaya tu,
sila lah belanje saya tengok paramore.
belanje ticket, passport dan perjalanan.
ini bukan gurauan.
i serious.
(muka bengis)

pada yang minat paramore,
sila layan video yang i sediakan ni :p


video

Friday, February 19, 2010

2 cara mudah untuk meningkatkan traffic ke blog anda
















ok2 i tau i tak beberapa pandai.
yang i cakap ni pun entah boleh pakai ke tak.
hehe.
tapi i just nak berkongsi dengan u all semua,pengetahuan yang seciput i.
dalam 3 hari i start blogging, 30++ orang sudi follow blog i.
thanks :))

so i just nak kongsi 2 cara je.

cara pertama ialah menggunakan servis ping.
geng2 blogger sekalian memang ping dekat situ kan.
tapi banyak lagi web lain yang menyediakan servis ping blog secara free.
just pergi ke search engine and type word like "ping my blog" or "pingler"
mesti ade.

cara kedua ialah cari blog yang popular cam gaban angkasa.
yang trafficnya hari2 mencecah 4 juta.
ok2 tipu.
yang trafficnya ribu riban juga lah.
cari beberapa popular blog or page dan tinggalkan komen anda di situ.
sebab dengan cara ni, ramai yang akan lihat link anda.
tapi comment kenalah cantik dan unik.
jangan terlalu simple dan klise

ok itu je yang i nak kongsi dengan semua hari ni.
minta maaf la.tak seberapa pun.
hanya nak berkongsi.
hee.

eh ha 1 lagi tip.kalau u all ade idea banyak sangat, jangan post banyak2 entry dalam jam yang sama. nanti unique visitor tak dikira.i rase la.sebab unique visitor direset setiap 1 jam.
( berdasarkan pengetahuan 3 hari join nuff.hee.sorry kalau salah)

anyway, thanks to all yang follow and view my page

:))

kasi pecah pun i tetap tak kisah



















"even though u broke my heart,
i will still love u with all the broken pieces.."

little diary 4
-big head miera-

jatuh cinta dengan orang yang salah















pernah tak anda suka seseorang.
yela2 soalan bodoh.
mestilah pernah kan.
tapi apa anda buat bila anda suka sesorang itu.
adakah anda luahkan perasaan anda tersebut.
jika anda rasa itu adalah orang yang betul,tidak salah untuk meluahkannya.

masalahnya dengan saya adalah saya selalu jatuh cinta dengan orang yang salah.
salah di sini bermaksud orang yang saya tak boleh nak luahkan disebabkan code dan ethic.
saya bukanlah suka-suka untuk jatuh cinta dengan orang.
in fact, sangat jarang berlaku di mana saya betul-betul sukakan seseorang.

tetapi malangnya,setiap kali saya jatuh cinta ianya mesti berlaku dengan orang yang saya anggap salah.
contohnya sebelum ini saya pernah suka ex kepada kawan saya.
sudah tentunya saya tidak meluahkan perasaan saya kerana mahu menjaga hati kawan saya itu.
walaupun mereka tidak lagi bersama,tetapi ianya tidak kelihatan betul bagi saya untuk menjalinkan hubungan dengannya.
sekali lagi saya tegaskan,saya tidak mudah jatuh cinta.
kerana itu saya terkilan perasaan ini selalu terpaut dengan orang yang salah.

dan juga seorang lagi.
kawan kepada bekas saya sendiri.
benda yang sama berlaku di mana saya memang akan pendamkan sahaja.

people said,
it hurts when u break up with someone.
it hurts even more when someone break up with u.
but it hurts the most when someone u love, have no idea how u felt..

-little diary 3.silly me-

:(

Thursday, February 18, 2010

memang mantap tak pegi semayang boleh lepak luar

ok hari ni hari jumaat.
jam menunjukkan pukul 12.
percaya tak, sekejap lagi walaupun tiba masa untuk solat jumaat,
akan ada banyak mamat-mamat yang lepak di kedai-kedai makan berborak tanpa serba salah.
memang mantap kan.
nak kate orang putih,kulit sah2 dah hitam.
nak kate india, cakap english plak terabur.
jadi sah2 la orang melayu.dan Islam la kebarangkalian besarnya.
i hanya tertanya-tanya,
apa yang ada dalam kepala otak mereka.
jika sekalipun tidak pergi,malu la sedikit untuk keluar rumah.
lagi mantap,ade yang siap jalan2 dekat bb pegang tangan dengan awek.
haha.
lelaki-lelaki seperti ini memang awal2 dah out nak buat calon menantu.
ish!

aku tak main dengan awek aku

dulu i pernah dengar teman lelaki i,
sekali lagi yea,bukan teman lelaki.
tetapi teman dan berjantina lelaki.
hehe.
anyway,dia pernah mengeluarkan statement berikut

"aku kalau nak main perempuan pun, aku tak main awek aku. aku cari orang lain. sebab aku sayang awek aku"

apakah pandangan u all.
nak kate tak bagus,macam bagus jugak la sebab tak main awek sendiri (dengan alasan sayang)
nak kate bagus plak, memang tak bagus langsung la dah kau main before kawin!
buduhhh.

cantik itu adalah satu misuse term

Beautiful every girl dream to be beautiful.Yet guys love to see beautiful girls.So do girls, love to see handsome guy.

Okey here. I wanna share a story. It's not about beautiful physically but beautiful heart.Enjoy J

One day a young man was standing in the middle

of the town proclaiming that he had the most

beautiful heart in the whole valley. A large
crowd gathered and they all admired his heart
for it was perfect.
There was not a mark or a flaw in it.
Yes, they all agreed it truly was the most
beautiful heart they had ever seen.
The young man was very proud and boasted
more loudly about his beautiful heart.

Suddenly, an old man appeared at the front of
the crowd and said, "Why your heart is not
nearly as beautiful as mine."

The crowd and the young man looked at the
old man's heart. It was beating strongly,
but full of scars, it had places where pieces
had been removed and other pieces put in, but
they didn't fit quite right and there were
several jagged edges. In fact, in some places
there were deep gouges where whole pieces
were missing.

The people stared -- how can he say his heart
is more beautiful, they thought?
The young man looked at the old man's heart
and saw its state and laughed.

"You must be joking," he said.
"Compare your heart with mine, mine is perfect
and yours is a mess of scars and tears."

"Yes," said the old man, "Yours is perfect
looking but I would never trade with you.
You see, every scar represents a person to
whom I have given my love - I tear out a piece
of my heart and give it to them, and often
they give me a piece of their heart which fits
into the empty place in my heart, but because
the pieces aren't exact, I have some rough edges,
which I cherish, because they remind me of the
love we shared. "Sometimes I have given pieces of my heart
away, and the other person hasn't returned
a piece of his heart to me. These are the
empty gouges -- giving love is taking a chance.

Although these gouges are painful, they stay open,
reminding me of the love I have for these people too,
and I hope someday they may return and fill the
space I have waiting. So now do you see what true beauty is?"

The young man stood silently with tears running
down his cheeks. He walked up to the old man,
reached into his perfect young and beautiful heart,
and ripped a piece out. He offered it to the old
man with trembling hand

The old man took his offering, placed it in his heart
and then took a piece from his old scarred heart and
placed it in the wound in the young man's heart.
It fit, but not perfectly, as there were some jagged edges.
The young man looked at his heart, not perfect
anymore but more beautiful than ever,
since love from the old man's heart flowed into his.
They embraced and walked away side by side.
We have all heard the phrase "beautiful people"..what do u think makes a person that way?
I think it's when a person lets their inner self shine what do u think??

Wednesday, February 17, 2010

little diary 1




















well,I don't believe in gravity
because he certainly doesn't look like he's falling for me.. :(


(little diary is short entries that i will post about my feeling)

nak kapel dengan awek free hair.tapi nak kawin dengan gadis bertudung




















itulah penyataan yang pernah i dengar daripada seorang teman lelaki.
eh bukan teman lelaki.
dia adalah teman dan seorang lelaki.
hahaha.
eh2 balik kepada topik.
rasa-rasanya adil tak penyataan berikut.

"gua time kapel kalau boleh gua nak cari yang hot la. kalau boleh free hair la. tapi kalau kawin nanti confem2 la gua nak cari yang pakai tudung"

i tertanya-tanya,
adakah kapel tu semata-mata untuk menayang girlfren.
adakah kapel itu sebuah pertandingan di mana pasangan siapa tercantik akan memenangi hadiah berupa hamper mahupun tiket percutian 4 hari 7 malam ke senegal.

kerana geram terus i tikam teman lelaki tersebut 3.5 kali sehingga beliau insaf.
ok2 tipu.
tetapi jujurlah. wajar tak

jom tong-tong main perempuan malam ni















i sedang berjalan di tepi pantai semalam bila i dengar dialog seperti ini.

A : weh aku sangap la malam ni.nak cari pompuan.
B : cari je la.ape susah.
A : takde duit nak sewa.
B : jom la tong-tong.
A : orait.

begitulah lebih kurang perbualan lelaki2 terbabit
i was like.. "erk..what the fuck man!?"
rasa macam mahu saja sound mereka di situ.
tetapi malu juga sebab ramai orang.
berdasarkan rupa mereka i boleh agak yang mereka tu masih budak sekolah lagi.
ape nak jadi la dunia sekarang.
siap boleh kongsi duit nak main perempuan.
c'mon. are you kidding me.
sudahlah miskin.
nak juga buat dosa.
i geram betul lah.
takde maruah.
eeeeeee!!!!

problem dengan gengblogger


sape boleh tolong i.
i pakai laptop same dengan kawan i.
dia pun ada akaun kat geng blogger gak.
but bila saya nak connect, nanti connect dekat profile dia.
macam mana ye nak buat.
kalau dah keluar n masuk balik pun still camtu.
cmne.
tolong la i sape yang tahu.
heee