Wednesday, March 3, 2010

perasaan cinta versus perasaan ingin memiliki















hari ini sangat kelakar ok.
tadi lecturer i call,tanye
"miera,u punye assignment photo minggu lepas gempak betul kan"
i pun dengan tersipu-sipu jawab
"ish mane ade prof,biase2 je" >.<
(assignment photo tu burn dalam cd)
then prof tu jawab,
"haih saye sindir la,bukan puji"
i,
"ait kenapa plak prof"
"cd ape u hantar kat i ni"
"assignment photo shoot hari tu la prof"
........
petang tadi i pergi bilik die tengok,
rupe2nye.
yang i hantar tu,
cd naruto shipuden episod 7-9, silap hantar cd T-T
malu sial!
setelah berayat manis serba dua,i pun dimaafkan.
shit nasib baik ade back up file ok.

ok2 sekarang kita beralih kepada tajuk di atas.
hari ni, selain peristiwa gampang dia atas, ada peristiwa lain.
peristiwa yang membuatkan i terfikir.
kawan i(lelaki) call dan berborak.
tiba2 die bercerita tentang satu awek kat school die.
i pun layan je lah.
membe baik,takde hal la.
sume bende takde sorok2 dah.
then die kate,aku kalau dapat awek ni cukup la.
dapat sekejap pun cukup,jadi awek sekejap.
ok u all nampak tak ape masalahnye dengan pemikiran die ni.
i terus jawab,
kalau u cakap camtu,
tu bukan perasaan cinta,
but perasaan ingin memiliki,
possessive instead of love itself.
so perasaan ini adalah seperti satu kemahuan kosong.
memang,
perasaan cinta itu sendiri ada sedikit unusr ingin memiliki.
but itu bukanlah elemen utama perasaan itu.
i bagi contoh,
i ade je cinta someone,
but doesn't mean i wajib memiliki dia.
itu pada pandangan i.
kerana bagi i,cukup lah die happy,i akan happy.
tipu jika i tak ada perasaan ingin memiliki tersebut,
ia ada,cuma bukanlah yang paling utama sekali.
kerana bagi i,kita boleh sayang sesiapa sahaja,
tapi tak semua kita boleh possess kan.
cukuplah sekadar penghargaan.
cis i tibe2 sedih cakap pasal ni.
benci lah !
(terus mengamuk dan berlari-lari ke dapur)

...................

(tak pulang-pulang)

...................

(akan kembali pada post lain)

:))

17 comments:

  1. baru terfikir2 pasal cinta & memiliki.
    ramai org yang hanya nak memiliki.
    rasa puas & safe,
    tp xde cinta pon,
    x boleh lepas langsung kat org lain,
    x boleh tgk org lain dapat bialah dlm hati xde cinta janji diri sendiri dpt,
    lame2 da boring buang.

    mostly cmtu,,hmmmm~
    tepuk dada tanya selera.
    cinta ke hanya ingin memiliki.

    ReplyDelete
  2. hahaa.. lawak laa. mcm mana la bole silap hntar cd tu?

    ReplyDelete
  3. hanna:
    tu la..perasaan manusia ni complicated sikit

    ramlah ram:
    entah la.die punye depan same!
    i amek terus label assignment.
    tak sangke salah.
    haha.bodoh gile >.<

    ReplyDelete
  4. hahaha.. yg atas tu sumpah lawak.. hahaha
    u layan naruto ke miera? haha

    ReplyDelete
  5. meuz:
    i layan biase2 je.tu cd adik i si gile suke letak barang merate tu la.hehe

    bilis:
    :))

    ReplyDelete
  6. miera tgok naruto yer..=P

    ReplyDelete
  7. :) huhu lar lawak je. u layan naruto? :P
    btw u stdy photog eh ? kat ner?

    ReplyDelete
  8. ahaks..cd naruto ker...kage bushin ni jutsu...alamak kantoi minat naruto gak..huuhuhu...xpaham la ngan member baik kamu tu...dpt sekejap saja pun xpa?...camtu pun bleh ka?

    ReplyDelete
  9. gagagagagag..
    hope takan terjadi kat dakni..
    hinss..
    kekeke

    ReplyDelete
  10. one thngs..
    d kne mgne ke entri nir ngn title die?
    xphm...ha3

    ReplyDelete
  11. prof layan naruto... caya la... ahaks..


    epy blogging.. ;-)

    ReplyDelete
  12. miahahaha!! lawak la ko miera, camne leh pulak salah anto ni, hehehe!! takpe2..prof ieda maaf kan ko, cewah! hehehe!!!

    ReplyDelete
  13. hahahhahahhahaha.siyes takleh benti gelak.sgt klakar OK!sorryy.hoho.first time singgah sini.so,HYEE!!i like your blog.sooo nice ^___^
    and and pasal cinta tu,yeah...me the same.asal org tu bahagia,terlebih dr cukop la.kite pon akan turut bahagia >.<

    ReplyDelete
  14. Hahahahahahahah...aku tak leh nak cakap...hahahaha...

    bengong...hahahahah

    ReplyDelete
  15. Haha boleh pulak die tersalah antar cd..fi pun penah jugak camtu..konon2 semangat nak anta assignment via email..sekali salah upload..benda yang fi type dekat words nak masuk ke dalam belog dihantar dekat lecturer..nasib baik tak terkutuk lecturer dalam belog..and rite now sampai sekarang dia asyik tanya what is my belog address..haha mana boleh bagitau..kantoiiii

    ReplyDelete
  16. miera,yup cinta xsemestinye kena memiliki ryte?
    but it hurt bila xdihargai ;(

    ReplyDelete